Skrivarverkstad

Skrivarverkstad

 

Grunden i vår verksamhet har sedan starten 2015 varit skrivarverkstäder med en skolklass i taget. Då kör vi förmiddagar från 8.15 till 11.15 med en rast nån gång i mitten. 

Leka med ord

På Ordpalatset leker vi med ord. Här på bilden ser ni till exempel en ordtävling med kartonger och ord på tre bokstäver som det gäller att "ställa sig i" så fort man kan. 

 

 

6 Verkstäder

På Ordpalatset har vi flera olika verkstäder. Vi kallar dem 1, 2, 3 och 4. Kreativt va? 1 och 2 är när barnen går i 4:an, 3 och 4 när de går i 5:an. Dessutom har vi testkört verkstad 5 och 6 i 6:an några gånger. Varje termin går vi ut via e-post till de skolor vi tidigare varit på med bokningsbara tider och sen bokar de in sina klasser. 

 

 

Ordpalatsiska

I verkstad 2 har vi en kiosk där eleverna kan “köpa” saker som inspirerar berättandet. Valutan består av påhittade ord. När eleverna hittat på ett ord får de köpa en grej och sen ska den grejen in i deras berättelse. Sedan har vi satt ihop alla dessa ord som elever hittat på under alla år till ett språk som vi kallar för “ordpalatsiska”. 

 

 

Skrivövningar blandat med rörelse

Det är en salig blandning mellan full fart i form av ordlekar och teckenspråkssånger till rena skrivövningar. Mixen gör att barnen lätt håller koncentrationen och intresset uppe hela förmiddagen. 

 

 

Olika lokaler

Genom åren har vi varit i flera olika lokaler: Hässlehuset, Hulta Fritidsgård och Fjärdingskolans idrottshall etc, men under pandemin körde vi mest i klassernas klassrum. 

 

Bokning

Till våra samarbetsskolor går vi ut med bokningsbara tider i början av varje termin. Ofta blir de snabbt uppbokade. För övriga skolor hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att se om det finns några bokningsbara tider.